Alanya

Alanya ligger 160 km øst for Antalya og er et meget populært feriested for skandinaviske turister. Den vakre byen byr på en herlig kombinasjon av strender av topp kvalitet, uvurderlige historiske byggverk og naturlige skjønnheter.

Alanya
Fra Alanya festning ser man langt ut over det krystallblå Middelhavet og Alanya by.

I Alanya sentrum finner man et utvalg butikker, men besøkende til den tyrkiske feriebyen kommer neppe hit for shoppingen. Den største handelen her foregår i piratkopierte merkevarer.

Strender i Alanya

Kleopatrastranden er en lang og bred badestrandog en forlengelse av Damlatasstranden. Ved Damlatasstranden finner man Damlatas Beach Club som fungerer som restaurant og bar. Ved siden av stranden finner man Damlatasparken utstyrt med en mengde artige lekeapparater for barn. Ved stranden finner man også inngangen til Damlatashulen, en av flere fascinerende huler i området man kan spasere inn i. Enkelte av hulene i fjellsiden kan kun nåes med båt.

Kleopatrastranden

Øst for bysenteret finner man Portakalstranden som strekker seg 1 kilometer lang. Man finner også flere strender rundt Alanya som kan nåes med leiebil.

Severdigheter i Alanya

Det røde tårnet er en åttekantet bygning laget av rød murstein i år 1226. Det femetasjers tårnet er 33 meter høyt og 29 meter i diameter. Man kan bestige toppen av tårnet via de brede trappene. I underetasjen finner man et etnografisk museum.

Det Røde Tårnet

Nedenfor det Røde Tårnet finner man det gamle skipsverftet som ble bygget i 1228. Skipsverftet er et imponerende byggverk som har stått tidens gang, og man kan forestille seg hvordan man bygde skip på den tiden så godt som inne i fjellsiden.